Werner Janssen

Verhaal

Werner Janssen werd in 1969 geboren in Heusden. Na omzwervingen in Tessenderlo, Heusden, Antwerpen en Houthalen vestigde hij zich definitief in Beringen. Werner is gehuwd met Brigit Vos en heeft 2 dochters, Beritt en Mirte.
Aan het VTI in Beringen studeerde hij elektromechanica. Later vervolgde hij een cursus lerarenopleiding. Tijdens zijn jeugd was hij actief in de Scouts. Momenteel speelt hij met enkele vrienden in een minivoetbalteam. Werner was 16 jaar produktiearbeider bij een toeleverancier in de automobielindustrie. Vervolgens werkte hij in een firma gespecialiseerd in energiezuinige installaties in de bouw. Het laatste jaar voor zijn verkiezing in het parlement was hij zelfstandig verkoper van spanplafonds.

Een boontje voor de politiek
Thuis was er altijd interesse in politiek, maar in tegenstelling tot de familie had hij een boontje voor de Volksunie. Na het uiteenvallen van de VU kwam hij thuis bij de N-VA. In 2006 deed zijn lokale afdeling mee aan de gemeenteraadsverkiezingen, echter zonder succes. Werner bleef niet bij de pakken zitten en stelde zich tijdens de verkiezingen van 2009 en 2010 kandidaat op de nationale lijst. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 werd Werner fractieleider in de gemeenteraad, waar hij sindsdien stevig oppositie voert. De grootste verrassing in Limburg kwam in 2014 toen bleek dat Werner verkozen werd als Kamerlid. Werner is er bijzonder trots op dat hij het binnen de N-VA van arbeider tot parlementslid heeft kunnen schoppen.

Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 werd Werner door de lokale afdeling opnieuw als lijsttrekker aangeduid.

Ervaring uit de praktijk
Als voormalig arbeider, bediende en zelfstandige liggen een aantal zaken Werner na aan het hart. Onze werknemers moeten beloond worden zodat zij netto meer overhouden aan het einde van de maand. Onze lokale ondernemers moeten ondersteund worden met een lastenverlaging zodat ze blijvend verankerd worden in onze samenleving en arbeidsplaatsen kunnen creëren. Mensen die het moeilijk hebben moeten blijvend ondersteund worden.

 

Algemeen

Nu

Kamerlid Federaal Parlement
Gemeenteraadslid en fractieleider N-VA Beringen

Vroeger

Zelfstandige verkoper spanplafonds
Projectbegeleider bij HBB

Werknemer bij Kautex
Voorzitter N-VA Beringen

Meer informatie over Werner's werk in de kamer vind je hier.

Medewerkers

Wesley Jeunen

Persoonlijk medewerker