Parlementair werk

In het Federaal Parlement ben ik actief in de beleidsdomeinen die me nauw aan het hart liggen.  Zo ben ik ondervoorzitter van de commissie Naturalisaties, vast lid van de commissies Bedrijfsleven, Handels- en Economisch Recht, Klimaat en Duurzame Ontwikkeling, Minnelijke schikkingen (waaronder de commissie 'Kazachgate) en plaatsvervangend lid van de commissies Sociale zaken, Volksgezondheid, Reglement, Verkiezingsuitgaven en Parlementaire overlegcommissie. Ik was ook lid van de tijdelijke commissie Dieselgate, deze heeft haar werkzaamheden intussen afgerond.

Binnen de commissie Naturalisaties leg ik me toe op het beoordelen van de naturalisatieaanvragen. Deze commissie vindt steeds achter gesloten deuren plaats.

In de commissie Bedrijfsleven leg ik me toe op het gedeelte zelfstandigen, middenstand en kmo’s. Ik ben voornamelijk bezig met e-commerce en het horecagebeuren. Het ‘40 punten kmo-plan’ van minister Borsus volg ik eveneens van nabij op. Binnen dit 40 punten-plan ben ik vooral bezig met de problematiek rond zieke zelfstandigen.

Onlangs zijn de bevoegdheden Wetenschapsbeleid en de Nationale Wetenschappelijke en Culturele Instellingen bij mijn takenpakket gekomen. Vooral de hervormingen binnen deze instellingen en de zuidpoolbasis zijn zaken die ik zal opvolgen

Als plaatsvervangend lid van de commissie Volksgezondheid werk ik rond leefmilieu. Vooral de problemen met lekkende stookolietanks, milieubelastende producten en auto’s op aardgas zijn zaken die me nauw aan het hart liggen.

Naast dit alles heb ik ook nog bijzondere belangstelling voor milieudossiers en stadsontwikkeling in mijn thuisstad Beringen.  Als gemeenteraadslid en fractieleider probeer ik een 13-koppige fractie - bestaande uit gemeente-, OCMW- en provincieraadsleden - in goede banen te leiden.

Hieronder vind je het overzicht van mijn meest recente parlementaire initiatieven. Mocht je hierover meer uitleg willen, kan je gerust een bericht achterlaten op de contactpagina http://www.wernerjanssen.be/stel-je-vraag .

 

Voor alles van 'Werner in de Kamer' te bekijken klik hier.