Van 'gewone werkmens' tot parlementariër

Door Werner Janssen op 28 mei 2014, over deze onderwerpen: Beringen

Al hebben de meeste parlementariërs een curriculum om u tegen te zeggen, ook arbeiders zijn niet kansloos om het tot in Brussel te schoppen. Dat bewijst verkoper Werner Janssen uit Beringen, die als vijfde N-VA'er is verkozen in het federale parlement.

Werner Janssen was jarenlang arbeider bij Kautex in Tessenderlo en was de laatste tijd verkoper. "Dat werk ga ik nu stopzetten, want ik wil mijn uiterste best doen als parlementariër. Als ik mijn collega's van vroeger weer tegenkom, kijken ze weleens verbaasd op dat ik het zo ver heb geschopt. Maar ik betaal hen met alle plezier nog een rondje zoals vroeger hoor. Met mijn vrouw en mijn beste vrienden heb ik al de afspraak gemaakt dat ze me weer snel met de voeten op de grond moeten zetten als ik naast mijn schoenen begin te lopen. Het hoeven niet allemaal dokters en advocaten te zijn op de parlementaire banken", lacht Janssen. "Als de mensen je een beetje sympathiek vinden, dan kan het ook als arbeider. Al geef ik toe dat er wat geluk bij is gemoeid. Normaal gezien gaan er niet zoveel lijststemmen tot bij de nummer vijf op de lijst. Maar ik heb toch 13.000 voorkeurstemmen gehaald." Janssen is allesbehalve een goudzoeker. "Ik ben al van 2002 bij N-VA en heb al veel slechte jaren meegemaakt. In 2006 werd ik niet eens verkozen als gemeenteraadslid. Ook aan de nationale campagnes in 2009 en 2010 deed ik mee, maar zonder succes."
 

Haatmail

'Zelfs ons bomma zou dit jaar verkozen zijn bij N-VA', zo valt weleens te horen op de sociale media. "Dat zal dan wel zo zijn zeker", blijft Janssen filosofisch. "Ach, ik ervaar geen afgunst. Op één campagne heb ik één haatmail gekregen. Daarin stond dat N-VA een asociale partij zou zijn. Die persoon heb ik beleefd geantwoord met mijn mening." (SSB)

 

(hln.be)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is