Restauratiepremie van 298.855 euro voor Spoorwegbrug op de mijnsite van Beringen

Door Werner Janssen op 29 oktober 2015, over deze onderwerpen: Beringen
spoorbrug Koolmijnlaan-Fiets

Geert Bourgeois, Vlaams minister-president en Vlaams minister van Buitenlands Beleid en Onroerend Erfgoed, kent een premie van 298.855 euro toe aan de NV Mijnen voor de restauratie en herbestemming van de Spoorwegbrug over de Koolmijnlaan te Beringen.

De Spoorwegbrug van Beringen verbindt de Kolenhaven met de mijnsite van Beringen. Zowel de Kolenhaven als de mijnsite zijn beschermd. De brug is van het type ‘liggerbrug’: een type dat gebruikmaakt van liggers die de hele overspanning vormen. Op die liggers wordt het dek van de brug aangebracht.

Na de restauratie wordt de Spoorwegbrug herbestemd tot een fiets- en wandelroute, waarbij een landschapspark wordt gecreëerd. Dit zal gebeuren in samenwerking met Toerisme Vlaanderen en de gemeente Beringen.

N-VA fractieleider Werner Janssen is blij met de steun die vanuit Vlaanderen aan Beringen gegeven wordt. Nadat Minister Bourgeois in de vorige legislatuur besliste om de mijnsite NIET te declasseren wordt met deze premie de mogelijkheid geboden om de beschermde site verder met de kolenhaven te ontwikkelen. Het mijnverleden in Beringen zal dankzij de hulp van de Vlaamse overheid blijvend verankerd worden!

(Internetgazet)

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is