Minister Weyts (N-VA) voorziet 8,5 miljoen euro voor Beringen

Door Werner Janssen op 19 december 2015, over deze onderwerpen: Beringen

Gisteren diende Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts het ontwerp-meerjareninvesteringsplan van het Agentschap Wegen en Verkeer in bij het Vlaams Parlement. Ook voor Beringen werden budgetten uitgetrokken in de periode 2016-2018.

 

1.       2016: 6,4 miljoen euro

De realisatie van de N73 tussen het Albertkanaal en Heppen (via Zuidstraat Beringen) is voorzien voor 2016 in het kader van SALK. Hiervan werd 3,9 miljoen euro voorzien via de SALK-middelen van minister-president Geert Bourgeois, voorzitter van de SALK-Taskforce.

  • 2,5 miljoen euro voor het structureel onderhoud
  • 2,5 miljoen euro voor de aanleg van de nieuwe weg
  • 1,4 miljoen euro voor de veilige fietspaden

 

2.       2016- 2018: 2,1 miljoen euro

De herinrichting van de kruispunten van de N29 tussen kilometerpunten 85 en 87,5, alsook de aanleg van een fietsbrug.

  • 100.000 euro voor het studiewerk in 2016
  • 2 miljoen euro voor de uitvoering in 2018

Beringen maakt dus aanspraak  op ongeveer 9% van de 100 miljoen euro aan middelen die voor de provincie Limburg voorzien zijn.

Onze lokale N-VA vertegenwoordigers, Werner Janssen (Kamerlid en fractieleider N-VA Beringen) en Tijs Lemmens (Gemeenteraadslid en Voorzitter N-VA Beringen), die het luik mobiliteit in Beringen mee opvolgen zijn tevreden dat Beringen mee kan rekenen op een groot stuk van de middelen. Beringen zal op deze manier op een aantal knelpunten beter ontsloten kunnen worden. Indien de lokale meerderheid zich nu zou inzetten op een "totale mobiliteitsvisie voor Beringen en zijn deelgemeenten" dan zou men op een het hoger niveau meer middelen kunnen aanvragen. Spijtig dat wij steeds moeten vaststellen dat deze vraag vanuit N-VA met betrekking tot een totale mobiliteitsvisie niet opgenomen wordt door de meerderheid. Op dit moment verkiezen ze om de oppositie buiten alle mobiliteitsbesprekingen te houden op het strikt noodzakelijke na. "Nochtans zouden onze lokale parlementsleden nog meer hun schouders kunnen zetten onder projecten om zo meer middelen naar Beringen te halen", aldus nog Werner Janssen. Tijs Lemmens wijst er ook nog op dat dit vooral jammer is voor de burgers van Beringen die hierdoor vast staan in het verkeer.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is