Duizenden jobs erbij door akkoord e-commerce

Door Werner Janssen op 22 december 2015, over deze onderwerpen: Economie, Werken
Duizenden jobs erbij door akkoord e-commerce

De federale regering heeft beslist om nachtwerk toe te laten in de e-commerce. Er is een kaderakkoord met algemene afspraken binnen de distributiesector, die per onderneming kunnen ingevuld worden. Kamerlid Werner Janssen reageert tevreden: “In plaats van jobs te vernietigen, geven we onze e-commercebedrijven de kans om extra jobs te creëren, voor meestal laaggeschoolden.”

Vorig jaar liep de Belgische e-commercesector nog meer dan 8 000 jobs en 2,4 miljard euro omzet mis door allerhande belemmeringen, zoals het verbod op nachtarbeid. Veel e-commercebedrijven hebben zich nu in de ons omringende landen gevestigd vanwege de flexibelere wetgeving daar. Voor de N-VA was het dan ook essentieel dat nachtarbeid in de e-commerce mogelijk werd gemaakt.

Een addertje onder het gras is wel dat hier ook op bedrijfsniveau nog een unaniem akkoord over bereikt moet worden. “Dit moet de regering zeker blijven opvolgen”, besluit Werner Janssen. “Want het gaat hier over honderden jobs die we in een recordtempo kunnen realiseren. Mogelijk slagen we erin een deel van de jobs die al naar het buitenland zijn verhuisd terug te winnen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is