Bespreking verbrandingsoven op buurtplatform

Door Werner Janssen op 4 oktober 2016, over deze onderwerpen: Beringen, Volksgezondheid en Leefmilieu

Aanstaande woensdag 5 oktober 2016 zal het buurtplatform van Paal samenkomen om een agendapunt met betrekking tot de biostoomcentrale, in de volksmond 'de verbrandingsoven', te bespreken. 

Algemeen directeur Philip Peeters zal een inleidende toelichting geven waarna de leden van het buurtplatform, samen met een aantal aanwezige schepenen het punt zullen bespreken. De komst van deze biostoomcentrale zorgt al enige tijd voor discussie in Beringen.

Dat zo een belangrijk punt nu in een buurtplatform wordt besproken zonder de Gemeenteraad hierin te kennen, doet wenkbrauwen fronsen volgens Werner Janssen, fractieleider van N-VA Beringen. 

“Ik stel me de vraag of een buurtplatform wel de juiste plaats is om zo een belangrijk item voor onze stad te bespreken. De verbrandingsoven belangt al de inwoners van Beringen en omstreken aan. Het Stadsbestuur heeft in het verleden bewust de gemeenteraadsleden uitgesloten van deelname aan deze buurtplatforms, wat uiteraard niet democratisch is. Het stadsbestuur weet heel goed dat een aantal zaken omtrent deze verbrandingsoven mogelijks door de gemeenteraad moeten gestemd worden, het lijkt me dan ook beter dat Philip Peeters zijn toelichting geeft wanneer alle geïnteresseerde burgers, met inbegrip van de gemeenteraadsleden, zijn uitgenodigd." 

Eind dit jaar moet er een beslissing vallen. De gronden van het voormalige Solenis waar de biostoomcentrale moet komen, zijn al gekocht door de Limburgse energiecommunale Nuhma. Borealis zal de vrijgekomen energie gaan gebruiken. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is