20.000 Ryanair-reizigers op de dool?

Door Werner Janssen op 6 juli 2018, over deze onderwerpen: Luchtvaart
ryanair

Luchtvaartmaatschappij Ryanair kondigde aan dat het mogelijk een groot aantal vluchten vanuit België moet schrappen omwille van een staking op 25 en 26 juli bij haar cabinepersoneel. Daarmee zouden 100 vluchten en 20.000 reizigers getroffen worden.

Vorige zomer werden reizigers ook al eens met eenzelfde situatie geconfronteerd en toen bleek dat Ryanair ruim onvoldoende scoorde op het vlak van informatie aan de consument.

 “Minister Peeters gaf in oktober aan dat er verscheidene onderzoeken werden gevoerd naar inbreuken van Ryanair in het kader van consumentenzaken. Zo zouden consumenten te weinig informatie krijgen in verband met hun mogelijkheden tot annulatie in het geval van stakingen,” aldus Kamerlid Werner Janssen. “De minister stelde toen voor dat er dwangsommen zouden worden gevorderd indien Ryanair niet zou voldoen aan de Europese informatieverplichtingen. Wij dienden deze week dan ook een aantal vragen in om na te gaan of de reizigers nu wel de juiste informatie zullen verkrijgen. Dat er stakingen plaatsvinden mag niet ten koste gaan van de rechten van de consument.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is